Γιάννης Κυρατσός

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΑΤΣΟΣ

Μουσικός, συνθέτης, στιχουργός

Έχει κυκλοφορήσει 2 προσωπικούς δίσκους, τους “Κλείνω τα Μάτια Να Δω” (2012 Polytropon) και “Ο Κόσμος Είναι Μικρός” (2009 Polytropon/Universal).

Για την πραγματοποίησή τους συνεργάστηκε με πλήθος γνωστών μουσικών, τεχνικών, και παραγωγών, όπως οι Dani Joss, Λάζαρος Πλιάμπας, Κώστας Χαντάβας, Γιάννης Μπέλλος, Αντώνης Βέλλιος, Ηλίας Παπαδόπουλος, Γιώργος Πεντζίκης, Χρήστος Τσαπράζης, Γιώργος Αβραμίδης, Φώτης Σιώτας, Μιχάλης Εμιρλής, Γιάννης Μαρίνος, Τραϊανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Γρίμπας, Θάνος Σιδέρης, Γιώργος Βασίλας, Πάνος Σκαρλάτος, Βασίλης Μπαχαρίδης, Μιχάλης Βρέττας.

Έχει εμφανιστεί ζωντανά παρουσιάζοντας τη δουλειά του με σχήματα ποικίλων μουσικών τάσεων και μεγεθών.

Η ποιητική του συλλογή “Ήχος Βραδινής Βόλτας” (2014) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαιξπηρικόν.

Γιάννης Κυρατσός

Είναι μέλος του folk/indie group Pölkar. Κυκλοφόρησε μαζί τους τον δίσκο “Intro” το 2015.

To γκρουπ έχει κυκλοφορήσει και ένα εξαιρετικά σπάνιο single σε χειροποίητη ξύλινη θήκη.

Γιάννης Κυρατσός

Από το 2013 συνεργάζεται συναυλιακά με τη Ραχήλ Τσελεπίδου, πρώην τραγουδίστρια του συγκροτήματος Emigre. Έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 120 unplugged εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Πτολεμαΐδα, Βέροια, Χαλκιδική, κ.α.

Γιάννης Κυρατσός

Συμμετείχε στην Alexander Rock Opera του Κωνσταντίνου Αθυρίδη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2013) και στο Stage (2012), ερμηνεύοντας το ρόλο του Κλείτου.

Έχει γράψει μουσική για τις παιδικές παραστάσεις “Τίνταλικ ο Γίγαντας Βάτραχος” και “Ένα Ρομπότ από το Διάστημα στη Γη” της θεατρικής ομάδας Το Φεγγαρένιο.

Με διάφορα σχήματα, έχει εμφανιστεί σε όλη την Ελλάδα σε διάφορους συναυλιακούς χώρους και σκηνές, ενώ έχει συμμετάσχει και σε φεστιβάλ όπως τα “Πλάι Στο Κύμα”, “River Youth Festival”, όπως και στα 44α Δημήτρια του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι συναυλιακές του συνεργασίες συμπεριλαμβάνουν ονόματα όπως οι Όναρ, στη σκηνή του Ιανού στην Αθήνα, και οι Μπλε, στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη.

Το 2008 συμμετείχε στον τελικό του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.

Επίσης, είναι μουσικός αρθρογράφος στο Artcore Magazine, καθώς και εργάζεται στο μουσικό τμήμα του βιβλιοπωλείου Ιανός στη Θεσσαλονίκη.